сряда, май 8, 2024

Нова война в Стара Загора

Date:

Сподели новината.

Гражданската мрежа “Запазете Бедечка” е в готовност да поднови протестните действия в защита на парка, след поредните спекулации относно статута на зелената площ, предизвикани от нескопосани или преднамерени действия на хора от властта и местната администрация.

Недоволството на “Запазете Бедечка” идва след като тези дни няколко медии побързаха да обявят, че в съда частично бил паднал планът “Бедечка” да е парк. Само преди седмици пък старозагорският депутат и заместник-председател на Народното събрание Емил Христов също се заигра с темата в отговор на журналистически въпрос – говорейки, че казусът с парка не бил приключил.

Фактът, че сега в съда се оспорва с променлив успех подробният устройствен план е само детайл. Огромната част от парковете в България и бездруго нямат подробни устройствени планове.

Единственото, което някои собственици на терени постигат с отлагането на подробния устройствен план, е забавяне на обезщетения или замени.

На този фон общински служители продължават да отказват да предоставят на представители на сдружението “Запазете Бедечка” ранните планове на Бедечка, които ясно доказват, че паркът е надлежно отреден и урегулиран още в средата на миналия век. А по закон трябва да има публичен регистър за такива документи на сайта на общината. За да получат и да се запознаят с плановете, от “Запазете Бедечка” отново изпратиха заявление по ЗДОИ, на което трябва да има отговор най-късно до 28.08.2020 г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Тревожна информация за яз. “Студена”! Властите се готвят за най-лошото

Покачилият се през последните дни обем на язовир "Студена" събра на...

Чехия вдига пенсионната възраст

Правителството на Чехия във вторник повиши възрастта за пенсиониране и...

“Газпром” завърши на загуба 2023 година

Pycĸият гaзoв гигaнт "Гaзпpoм" зaвъpши 2023 г. c нeтнa...

Хванаха пиян водач на мотопед в Тетевенско с 3,3 промила

Хванаха солидно почерпен водач на мотопед в Тетевенско, съобщава...