неделя, май 12, 2024

Пътуване до бъдещето на Бургас

Date:

Сподели новината.

Емоционално пътуване към бъдещето на Бургас. Така могат да се определят снимките, които бургазлии изпратиха за участие в конкурса, който евродепутатът Мария Габриел организира.

Фото надпреварата се проведе за трети път. 25 участници изпратиха своите снимки, на които умело са успели да преплетат миналото и бъдещето на града ни. Голяма част от кадрите са особено емоционални, защото проследяват историята на емблематични за Бургас места – Казиното, Моста, Морската гара и площадите.

По традиция тримата големи победители получават като награда пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент. „Ще се постарая и тази година изложбата да гостува на Европарламента.

Особено след като и България ще поеме председателството на Европейския съюз, а Бургас има специално място в това председателство“, коментира Мария Габриел.

„Бургас е градът, в който най-много расте броят на фотографите. Тук имаме една голяма фотографска общност със свой живот и дух“, коментира кметът Димитър Николов.

Големите победители, които ще посетят столицата на Обединена Европа са Атанас Донев и студентките Александра Петкова и Габриела Севчевлиева. Конкурсът „Моят Бургас е моята Европа“ се проведе за трети път, а организатори са Европейският информационен център на Мария Габриел в Бургас и клуб „България на младите“.

{gallery}burgas old{/gallery}

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....