вторник, април 30, 2024

Нова трагедия в Кюстендил

Date:

Сподели новината.

67-годишен мъж от Кюстендил (с COVID-19) е починал тази сутрин в районната болница в града, съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от БНР. Според статистиката, жертвите на епидемията от март досега за града са 18, а за региона – 23.

Според главния лекар на Кюстендилската болница д-р Александър Величков в региона броят на заразените е по-висок в сравнение с другите региони в страната. “Общо взето, тези, които бяха по-здрави, ние ги изписахме. Останалите са най-тежко болните”, каза д-р Величков.

За изминалите 24 часа има 13 души с положителни проби за Covid-19 за областта. В община Дупница са осем души, в Сапарева баня – трима и в Кюстендил – двама, съобщават от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

В Covid отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 11 пациента. От тях няма тежки случаи. Хоспитализирани в Covid отделението на МБАЛ “Д-р Никола Василиев” в Кюстендил са 7 лица. От тях трима са в много тежко състояние. 13-годишният младеж, настанен в Covid-отделението на болницата преди няколко дни, е в добро общо състояние

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Брутална полицейска акция скова Търново и Горна Оряховица, пътищата са под блокада

Мащабна полицейска акция се провежда на територията на община...

Ново! Ха не си платите и 20 лв. глоба в КАТ, ха ви чака тази беля

Неплатена глоба от КАТ дори в размер на 20...

Временното пристанище на САЩ в Газа ще струва 320 млн. долара

Разходите за изграждането на временно пристанище край Газа за доставка на...

Калин Стоянов вдигна със 100 лева порциона в МВР със задна дата

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е подписал днес две заповеди за...