вторник, май 14, 2024

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ОБЕДИНЯВА ФУТБОЛА В БУРГАС В ПОДКРЕПА НА РАДИ

Date:

Сподели новината.

Благотворителен турнир обединява бургаския футбол в подкрепа на шестгодишния Ради, който води  битка със злокачествен тумор на меките тъкани.

В събота над 15 отбора ще се съберат в спортна зала “Никола Станчев” в “Меден рудник” и ще премерят сили на терена, за да популяризират каузата. Турнирът започва от 09:00 ч. и се осъществява с подкрепата на Община Бургас и със съдействието на Българска асоциация Мини футбол.

Със свои отбори участие ще вземат както представители на бургаския бизнес, така и бургазлии, обединени от благородната кауза и любовта към коженото кълбо. Отборите ще се състоят от 5+1 играчи, а турнирът ще се проведе в две фази през целия ден. За да бъде част от инициативата, всеки от претендентите за титлата е дарил по 70 лв., които ще постъпят по сметката на храбрия малчуган. Входът на спортното събитие е свободен.

Трагедията за Ради и семейството му започва в края на 2013 г., когато научават, че детето има алвеоларен рабдомиосарком 3-та степен или агресивен тумор на меките тъкани. Диагнозата е изключително рядка – едва 5 на 1 000 000 човека страдат от нея и в България няма шансове за лечение. В момента Ради е в Университетската клиника на Навара в гр. Памплона, откъдето дават надежди за неговото възстановяване. За да продължи лечението, семейството трябва да заплати 49 600 евро, с които не разполага. В последните седмици Бургас се обедини в подкрепа на малкия боец и бяха инициирани редица благотворителни мероприятия, които да помогнат за набиране на сумата. Всеки, който има възможност и желание, може да помогне на Ради в неговата борба с рака.

 

PayPal: amitrans2@abv.bg

Банковa сметка в България

ПроКредитБанк

BG58PRCB92301029946417- в лева

BIC: PRCBBGSF

Титуляр: МИРОСЛАВ ПЛАМЕНОВ ДОЙЧЕВ

Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...