сряда, май 8, 2024

Общината разтури гето край ж.к. „Славейков“

Date:

Сподели новината.

Общинските инспектори от дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност”, подпомогнати от ОД на МВР, разтуриха нововъзникнало малко гето край ж.к. “Славейков” (в района на бившата зеленчукова борса). На мястото бяха установени пришълци от Ямбол и Сливен – 15 възрастни и 7 деца. В непосредствена близост минава железопътна линия. През 2009 г. преминаващ влак смаза там 2-годишно дете от подобен катун. Затова Община Бургас категорично няма да допусне колонизирането на района, но опитите са упорити. Минимум 4 пъти годишно се налага оттам да се прогонват неканени гости.

При днешната акция групата от Сливен и Ямбол най-напред беше отведена за проверка във Второ РПУ, за да се установи дали в нея има издирвани лица. Общинските инспектори раздадоха маски на всички. С маски бяха самите те, както и колегите им от Полицията.

Импровизираните заслони и леки постройки в малкото гето днес бяха разрушени, а отпадъците извозени със съдействието на почистващата фирма “Нелсен Бургас”. Пришълците бяха изведени от Бургас и извозени по местоживеене със съдействието на “Бургасбус”. Ако решат да се върнат, ще бъдат посрещнати и изпратени по същия начин. Автобусът, който ги извози, ще премине през пълна дезинфекция.

Община Бургас няма да допусне скитащи лица да колонизират нейни територии, особено в настоящата епидемична обстановка!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....