събота, май 4, 2024

6 нови завода ще се изграждат в Стара Загора

Date:

Сподели новината.

90% от строителните дейности в Индустриална зона „Загоре“ са завършени. Изградена е подземната инфраструктура като са положени изцяло комуникационни връзки от ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната – Радослав Танев. Той допълни, че вече е положен първият пласт от асфалтa на новоизградените улици.

„Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони, тротоари и велоалея“, обясни Танев. От думите му стана ясно, че е готов и паркингът, който ще бъде ползван като буферен от фирмите, които ще изберат Индустриална зона „Загоре“ за своята инвестиция.

Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея . Изцяло е монтирано и уличното осветление. “Очаква се до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време“, убеден е изпълнителният директор.

Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност, чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната. „Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Поради това със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни“.

Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камера на Швеция, предстои представяне и пред други. Към настоящия момент има интерес към парцели на Зоната, както и начални преговори за някои от тях.  Става въпрос за изграждане на шест нови завода. В този контекст се работи и по присъединяване на предвидените, за разширение на индустриалната зона, парцели.

Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...