събота, май 11, 2024

Невиждан комфорт от Моста до Сарафово

Date:

Сподели новината.

Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал “Сарафово”, която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи.

Това е поредното надграждане на системата от камери, която изпълнява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество.

По протежението на крайбрежната алея от Моста до “Сарафово” ще бъдат поставени 40 устройства за наблюдение, които разполагат със специален филтър за снимане и през нощта. Осигуряването на добър видеоматериал от камерите и през тъмната част от денонощието ще повиши нивото на сигурност и възможността за по-бързото разкриване на престъпления и вандалски прояви.

Едновременно с поставянето на камерите се монтират и WiFi устройства за безплатен интернет. Така посетителите на крайбрежната алея ще разполагат с добра интернет връзка докато правят своята разходка сред природата.

В момента в Бургас са монтирани над 900 камери, които са част от системата за видеонаблюдение в града. Те са разположени на обществени места, където се събират много граждани, възлови кръстовища, улици, детски и спортни площадки, училища, важни културно-исторически обекти.

Благодарение на системата за видеонаблюдение на Община Бургас са разкрити извършителите на много противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

Амбицията на администрацията е да продължи да разширява системата, с което да гарантира по-голяма сигурност и спокойствие на гражданите.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....