вторник, април 30, 2024

Селата край Белоградчик ще бъдат подложени на нещо невиждано

Date:

Сподели новината.

Белоградчик вече има програма за саниране на сгради през следващите 5 години, съобщи кметът Борис Николов. Тя е приета на последното заседание на общинския съвет. Тъй като в града всички обществени и многофамилни жилищни сгради са обновени по програмата за енергийна ефектиност, усилията ни се насочват към селата на общината, обясни кметът.

В туристическия град в нови фасади греят сградите на началното и на средното училища, на общината, полицията, съда, художествената галерия, читалището. От 2015 до миналата година са променени коренно 14 многофамилни жилищни сгради с 463 апартамента. Тази година ще бъдат модернизирани и 5 по-малки блока с общо 58 жилища.

В селата на общината има обществени и административни сгради, които са износени и овехтели. За отоплението им се изразходват много средства. Затова целта на общината е през следващите 5 години те да станат енергийно ефективни. Това вече е направено само за основното училище „Васил Априлов” в село Рабиша.

За обновлението на сградите в селата на общината са нужни 1 млн. лв., които, надявам се, да си осигурим от националната програма за енергийна ефективност или от европейските програми, допълни кметът.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...

Брутална полицейска акция скова Търново и Горна Оряховица, пътищата са под блокада

Мащабна полицейска акция се провежда на територията на община...

Ново! Ха не си платите и 20 лв. глоба в КАТ, ха ви чака тази беля

Неплатена глоба от КАТ дори в размер на 20...

Временното пристанище на САЩ в Газа ще струва 320 млн. долара

Разходите за изграждането на временно пристанище край Газа за доставка на...