събота, април 27, 2024

Роден шофьор почина от коронавирус в Румъния

Date:

Сподели новината.

Тираджия от видинското село Градец е починал от коронавирус в Румъния. Шофьорът Валери Нешев бил в Полша преди около седмица, когато не се почувствал добре и споделил със съпругата си. Тя го посъветвала да потърси лекарска помощ, но мъжът предпочел да се прибере в България, тъй като вече пътувал към родния дом.

Жената, която е медицинско лице, все пак се обадила на неговия работодател и го уведомила. Той изпратил втори ТИР по трасето, за да пътуват заедно, съобщи сайта danubebridge2.com.

Шофьорите поддържали връзка, но изведнъж камионът започнал да криволичи и да забавя скорост. Вторият шофьор минал отпред, преградил му пътя, за да не излезе встрани и да не се случи най-лошото.

Заразеният с коронавирус бил настанен в болница в румънския град Арад. 62-годишният мъж се почувствал по-добре ден след приемането си, но после състоянието му рязко се влошило и в сряда вечерта починал.

Съпругата му си е правила две проби за коронавирус , но и двата теста са отрицателни. Ще бъдат взети проби и от други, с които мъжът от Градец е имал контакти.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Starlink може да стане независима компания

Дocтaвчиĸът нa caтeлитeн интepнeт Ѕtаrlіnk e eдин oт ycпeшнитe...

Чиcтaтa eнepгия пpeдизвиĸвa… peĸopднa cдeлĸa в минния ceĸтop

Aвcтpaлийcĸият минeн гигaнт ВНР e нaпpaвил oфepтa зa бpитaнcĸия...

Зa дa зaмeни внoca нa pycĸи пeтpoл, Чexия щe пpaви дocтaвĸи oт дpyги 20 cтpaни

Cлeд paзшиpявaнe нa ĸaпaцитeтa нa тpaнcaлпийcĸия нeфтoпpoвoд ТАL, пpeз...

Изграждат две нови метростанции в столичния квартал “Люлин”

Планирано е изграждането на две нови метростанции в столичния...