петък, май 3, 2024

В Ловеч врати отваря невиждан до този момент магазин

Date:

Сподели новината.

Вариант на организация, аналогичен на работата на хранителните и зеленчуковите магазини, т.е. „магазин на открито“ и то само в сряда, за времето от 7.00 до 14.00 часа, избраха да въведат от кризисния щаб в Ловеч в отговор на заповедта на министър Ананиев да се отворят фермерските пазари. От общината решиха да се допускат само местни производители.

Площта на фермерския пазар (това е само част от площта, която се стопанисва от дружеството) да бъде обозначена/заградена с лента, движението да бъде организирано еднопосочно, като входът е от вътрешната част на пазара, а изходът е на ул. „Осъмска“, входът и изходът се обозначават с табели, като на входа се поставят указания за спазване на дистанция от минимум 2 метра между продавачите и клиентите, решиха още в града.

Всички продавачи трябва да ползват лични предпазни средства – маски и ръкавици и да бъдат запознати (срещу подпис) и да прилагат стриктно заповедта на РЗИ.

За предлаганите плодове и зеленчуци продавачите да осигурят найлонови пликове, торбички или ръкавици, с оглед намаляване риска от замърсяване на продукцията; продавачите да информират клиентите, че продуктите преди да бъдат използвани трябва да бъдат добре измити.

Служители на „Общински пазари- Ловеч“ ЕООД, подпомагани от служители на Община Ловеч да осигурят контролиран достъп на клиенти в охраняваната зона – фермерски пазар, решиха още днес.

Община Ловеч разчита на отговорното поведение на гражданите и търговците и препоръчва на всички да спазват противоепидемичните мерки, да носят маски и ръкавици, да спазват нормативно определеното разстояние, да изготвят предварителни списъци на покупките и максимално бързо да напуснат зоната на фермерския пазар. Приканват се всички да спазват указанията на служителите от вход до изход на охраняваната зона, апелираха от местната администрация.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...