четвъртък, май 2, 2024

Дронове пазят Русе

Date:

Сподели новината.

Спазването на мерките, въведени със Закона за извънредното положение, и охрана на собствеността на русенци са двете цели, които си поставя новата инициатива на Община Русе, Областната дирекция на МВР и Русенския университет. С помощта на дронове, снабдени с мощни камери, ще се следи за набези във вилните зони около града. Възможно е техниката да се използва и за проследяване на струпвания на хора в паркове и градини, стана ясно по време на демонстрацията, направена днес.

​Камерите, монтирани на дроновете, покриват радиус от 8 километра, а заснетата информация се предава в реално време на оператор. Допълнителна термална камера отчита температурата на обектите и засича струпвания на хора, независимо от часа в денонощието или метеорологичните условия.

​„Непрекъснато и в реално време ще следим за посегателства върху собствеността“, каза кметът Пенчо Милков и допълни, че иновативният подход за охрана, който предприема Община Русе не изключва традиционните методи. Продължават обходите на СЗ “КООРС“ и Полицията, които поддържат физическото присъствие в зоните, където хората не пребивават за постоянно. В патрулиращите автомобили ще има и оператор на дрон, който ще докладва при засечени нарушения.

Спазването на мерките, въведени със Закона за извънредното положение, и охрана на собствеността на русенци са двете цели, които си поставя новата инициатива на Община Русе, Областната дирекция на МВР и Русенския университет. С помощта на дронове, снабдени с мощни камери, ще се следи за набези във вилните зони около града. Възможно е техниката да се използва и за проследяване на струпвания на хора в паркове и градини, стана ясно по време на демонстрацията, направена вчера

предишна статия
Следваща статия

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...