сряда, май 1, 2024

Снегът блокира пътища край Русе!

Date:

Сподели новината.

Пътят Русе – Бяла е затворен за преминаването на всякакви моторно превозни средства, поради струпване на тежкотоварни автомобили в участъка на „Мойсеев баир“. Затруднения има и по път I-2 Русе – Варна, където в района на ДЗС и при разклона за Червена вода има закъсали автомобили. Към момента се прави всичко възможно за тяхното изтегляне и решаване на възникналите проблеми. Пътят между Мартен и Николово също е затворен.

Няма бедстващи хора, както и закъсали автомобили с пациенти на хемодиализа. Единствено в общините Иваново и Сливо поле има населени места без електрозахранване. В Ивановско без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а частично без електроподаване е Тръстеник. В община Сливо поле частично без електрозахранване е самият общински център, а изцяло без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „Долапите“, като там се съобщава и за спукан водопровод.

Дежурните екипи продължават да работят и в момента по отстраняване на повредите, с което обстановката на територията на областта ще бъде изцяло нормализирана.

Областният управител е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение към създалата се ситуация. Към момента не се налага предприемането на допълнителни мерки.

Усложнена е зимната обстановка и в Северозапада, където продължава да вали без прекъсване вече 2 денонощия.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...