понеделник, май 6, 2024

Изграждат шест нови фабрики във Враца. Дават заплати по 1300 лева

Date:

Сподели новината.

Над 1,6 милиона лева ще инвестира общинската управа във Враца в осигуряване на удобна транспортна връзка до новата индустриална зона в града между кварталите “Сениче” и “Кулата”. Това ства ясно от две обявени обществени поръчки.

Едната е за избор на изпълнител, който да се заеме с инженеринг-проектиране, изпълнение на строително-ремонтни работи и осъществяване на авторски надзор във връзка с изграждане на нова улица по плана на ж.к. „Сениче“. Съгласно плана на Враца, в жилищния комплекс има нереализирана регулация. Това налага да се изгради нова улица, която ще осигури транспортен достъп до двете нови предприятия за автомобилни компоненти, които се изграждат в момента. Очаква се да бъдат изградени и шест нови фабрики, които имат различни спецификации. Средната брутна заплата в новата промишлена зона ше е около 1300 лева брутно.

Мераклиите да се включат в публичното състезание трябва да изградят тротоари и бордюрни ивици /двустранно/, както и ново улично осветление. Кандидатите следва да предложат и проектно решение за отводняване, което да осигури оттичане на повърхностните и подпочвени води.

Прогнозна стойност на обществена поръчка е  517 210 лв. без ДДС.,  като дейностите трябва да приключат за 170 дни. Крайният срок за подаване на офертите е до 17 ч. на 20 март.

Местната администрация обяви и обществена поръчка и за „Инженеринг-проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор във връзка с рехабилитация на съществуваща транспортна връзка /бул. „Европа“/ в кв.1 по плана на ж.к. „Сениче“ и „Дъбника“ и по плана на кв. Кулата“.  Съгласно регулационния план на Враца има нереализирана регулация, която налага да се направи транспортна връзка с бул. „Европа“ и бул. „Христо Ботев“, за да се осигури достъп до двете нови предприятия, чието откриване предстои. Съществуващата асфалтова настилка е в лошо състояние, изпълнявани са множество кърпежи и прокопавания, вследствие на което е нарушена нейната цялост, а това е повлияло негативно на носимоспособността и равността на пътното плато.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 133 078 лв. без ДДС, а продължителността на заложените дейности отново е 170 дни. Срокът за получаване на оферти изтича в 17 ч. на 24 март.

Междувременно Община Враца пусна обществена поръчка и за благоустрояване на пространството при блокове „Орбита“ с номера 11, 12 и 13 в кв. 48 по плана на ж.к. „Дъбника“. Предвижда се изграждане на нова улица, тротоар и бордюрни ивици към нея, както и обособяването на самостоятелна площ за паркиране на МПС. Едно от изискванията на възложителя е да се предложи проектно решение за ново улично осветление /успоредно на тротоара/ и отводняване, което да осигури оттичане на повърхностни води.

Прогнозна стойност на инженеринг-проектиране, СМР и осъществяване на авторски надзор е  91 666 лв. без ДДС, от които 2 083 лв. за изготвяне на инвестиционен проект във фаза „Технически проект“, 416 лв. за упражняване на авторски надзор и 89 166 лв. за изпълнение на строително-монтажните работи.

Крайният срок за  получаване на оферти е до 17 ч. на 9  март.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...