сряда, май 8, 2024

Ремонтират читалището в бургаския квартал “Горно Езерово”

Date:

Сподели новината.

Цялостен ремонт ще бъде направен на читалището в бургаския квартал “Горно Езерово” – “Васил Левски 1937”. Дейностите са по национална програма “Красива България” и са свързани с въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност.

“Всички тези дейности ще доведат до много по-добри условия, в които жителите на квартала да се събират, да контактуват и да прекарват полезно и приятно свободното си време”, сподели кметът Димитър Николов.

Сградата е построена през далечната 1960 година и представлява масивна едноетажна постройка с частичен сутерен. След всички тези години на експлоатация тя е в лошо състояние. Мазилката е олющена, разкривайки на места тухления зид. Системното изливане на дъждовните води от покрива в основите на сградата довежда до слягане на терена под южния ъгъл и пропадането му. Подът в помещението на пенсионерския клуб, който е гредоред, също е компрометиран и слегнал в центъра.

Покривът е дървен, покрит с керемиди. През 2015 година е правен ремонт, при който е изградена нова мълниезащита и са монтирани нови улуци, а част от старата дървена дограма на сградата е подменена с нова.

Ремонтните дейности предвиждат изграждане на цялостна топлоизолация на фасадата на сградата, смяна на дограмата с PVC, укрепване пропадането на южния ъгъл на сградата, изграждане на тротоар около нея, разширяване и обзавеждане на санитарния възел, ремонт на пода на пенсионерския клуб, смяна на вратите от входното антре към зрителната зала, библиотеката и пенсионерския клуб с такива без прагове и изграждане на рампа към входа на читалището за осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....