вторник, април 30, 2024

Край на грипната ваканция в Бургас

Date:

Сподели новината.

Бургаските ученици се връщат от утре, 6 февруари /четвъртък/, в класните стаи. Причината за края на грипната ваканция в община Бургас е, че броят на заболелите от грипния вирус е спаднал под необходимия минимум за обявяване на епидемия.

По данни на Регионалната здравна инспекция се наблюдава спад в нивата на заболеваемостта и тенденция, че грипът си отива. Това означава, че всички ученици от утре ще бъдат отново на чиновете в училище. Според експертите няма необходимост от удължаване на първия учебен срок.

Пикът на епидемията е бил в края на миналата седмица и вече е преминал, а броят на регистрираните болни е все по-малък. За последната седмица заболелите в Бургас са 444 от наблюдаваното население, а в началото на епидемията броят им беше 468 души.

От Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания напомнят, че въпреки отмяната на грипната ваканция, остават в сила противоепидемиологичните мерки за децата до 4-годишна възраст и т.нар. “засилен филтър” в детските ясли и градини, който е дал положителен резултат.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ново! Ха не си платите и 20 лв. глоба в КАТ, ха ви чака тази беля

Неплатена глоба от КАТ дори в размер на 20...

Трагична смърт на пътя в Лясковец, навръх Цветница

Мотоциклетист е загинал на улица "Оборище" в Лясковец. Произшествието е...

Цялата родна полиция е на крак! Отвлякоха сина на полицейски началник от Дупница

Сигнал за отвлечения син на шефа на икономическа полиция...

Енергийният министър потегля към Турция за предоговарянето на договора с “Боташ”

Служебният министърът на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...