събота, май 4, 2024

Големи жестове в Бургас за 6 декември

Date:

Сподели новината.

Кметът Димитър Николов обяви 6 декември, петък, за неучебен ден. Заповедта му важи за всички училища на територията на общината. Така децата масово ще могат да се включат в многобройните събития и да допринесат за празничната атмосфера в този специален за всички бургазлии ден.

“Бургасбус” също ще направи жест към всички свои клиенти, подкрепен от Общината. На 6 декември автобусите в градския транспорт ще возят безплатно от 16.00 часа до последните редовни курсове за деня. Затова оставете автомобилите пред своите домове и елате в центъра да се веселим заедно! Големият празничен концерт на площад “Тройката” започва в 17.30 часа, а запалването на елхата ще бъде около 18.00 часа.

Синята зона също ще почива на Никулден.

6 декември ще е ден на отворените врати за всички бургаски музеи и Библиотеката. Възползвайте се и разгледайте безплатно интересните експозиции на Археологическия, Историческия, Природонаучния и Етнографския музей в часовете от 10.00 до 16.00. В същия диапазон можете да посетите регионалната библиотека “Пейо Яворов” на ул. “Богориди” и да си извадите безплатно едногодишна читателска карта.

На Никулден с вход свободен ще работят още Авиомузеят в кв. Сарафово” – от 09.00 до 17.00 часа, “Акве Калиде” – от 08.30 до 17.30 с безплатна 3Д прожекция в Сюлеймановата баня на всеки кръгъл час, БХГ “Петко Задгорски” и галерия “Георги Баев”.

Община Бургас, “Бургасбус”, бургаските музейни и библиотечни работници пожелават на бургазлии весел празник!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...