събота, май 4, 2024

Легендарен зам.-кмет напусна община Бургас

Date:

Сподели новината.

Нови заместник – кметове поемат важни ресори в Община Бургас.

Весна Балтина ще отговаря за “Стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата”, Диана Саватева за “Култура, туризъм и спорт”, а Йорданка Ананиева за “Хуманитарни дейности и младежки политики”.

Весна Балтина е магистър по банково дело. Специализирала е финанси и кредитен анализ в Международния банков институт – Лондон. Има двадесет годишна професионална кариера във финансовата сферата. От 2017- та година е част от екипа на Община Бургас като експерт в дирекция “Европейски политики и програми” с основни отговорности в подготовката на финансови модели, бизнес планове и финансови анализи. Участвала е в разработването и изпълнението на проекти по различни международни и национални програми. Владее английски и руски език. Основните отговорности на Балтина ще бъдат свързани с реализиране и завършване на одобрените в настоящия програмен период проекти, както и със стратегическото планиране за новия програмен период. Тя ще отговаря и за екологичните политики на Община Бургас, и адаптацията към промените на климата.

Диана Саватева е завършила българска филология, дългогодишен журналист, кореспондент и отговорен редактор във вестник “24 часа”, народен представител и заместник председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателско дружество Бургас и автор на две поетични книги. Била е хоноруван преподавател в БСУ .

Кметът на Община Бургас Димитър Николов благодари за усилената и успешна работа на досегашните заместник – кметове Руска Бояджиева- “Европейски политики и околна среда” и д-р Лорис Мануелян, който отговаряше за “Здравеопазване, социални дейности и спорт”. И двамата се оттеглят от досега заеманите постове, посочвайки лични мотиви и ще изпълняват задълженията си до края на ноември. Мануелян беше един от най-популярните зам.-кметове в общината.

Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет нова структура на Община Бургас, съобразена с новите тенденции в управлението на градовете.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...