четвъртък, май 2, 2024

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” предизвиква децата с два интересни коледни конкурса

Date:

Сподели новината.

И тази година читалище “Св. св. Кирил и Методий 1985” предизвиква малки и големи, момичета и момчета, да развихрят въображението си в рисуването на комикс и изработването на кукла.

Идеята на конкурса за комикси “Коледно мечтание” е да съживим интереса към това изкуство, а децата да създадат история, свързана с наближаващите празници. Светът около нас е пълен с идеи за комикс герои, казват организаторите. Участие могат да вземат ученици от 3 до 8 клас, в срок до 11.12.2019 г.

Откриването на изложбата с комикси и награждаването на отличените ще бъде на 13 декември в залата на читалище “Св. св. Кирил и Методий 1985”, к-с “Меден рудник”, бл. 25, партер.

Вторият конкурс “В очакване на Коледа” е за изработване на кукла. Темата му е “С кукла Ная – пея, уча и мечтая”. Конкурсът се организира за шеста поредна година от сдружение “Усмивка” и читалище “Св. св. Кирил и Методий 1985”, под патронажа на проф. Севдалина Турманова, с подкрепата на Община Бургас. В него могат да участват деца от 6 до 14 години. В изработването на кукла Ная могат да бъдат използвани всякакви техники и материали. Изпращайте куклите до 10.12.2019 г. на адрес: к-с “Меден рудник”, бл. 25, партер. Тържественото награждаване на отличените участници в конкурса ще бъде на 17 декември в залата на Областна управа.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....