петък, май 3, 2024

След “Меден рудник”, “Победа” също става като “Биг Брадър”! Монтират 30 камери за наблюдение

Date:

Сподели новината.

Община Бургас продължава да увеличава броя на своите “очи” в градските квартали и комплекси. След като в началото на тази година бяха монтирани 67 камери в “Меден рудник”, сега е ред на “Победа”. Целта е подобряване сигурността на жителите и намаляване на битовата престъпност.

Тази седмица в “Победа” се монтират 30 камери. Стартът е по ул. “Хан Кубрат”, пред районното полицейско управление. След захранването на точките там, работата продължава към ОУ “Христо Ботев” и улиците “Резвая”/”Осогово”, “Мургаш”/”Велека”, “Резвая”/”Хилендар”.

Камерите в квартала ще бъдат свързани помежду си с общ софтуер, за да предават в реално време информация към градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали и при необходимост ги изпраща на компетентните органи. Устройствата имат застраховка против вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера за 60 месеца.

Видеонаблюдението в “Победа” ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили.

С днешна дата Общината е обезпечила видеонаблюдението на Бургас с 950 камери. Намерението й е броят им да бъде удвоен през следващите 4 години.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...