четвъртък, май 9, 2024

Изграждат нов завод в Плевен, заплатите ще са високи

Date:

Сподели новината.

Един от най-големите производители на филтри за автомобилната промишленост в света – немската фирма „MANN+HUMMEL“, проучва терени в Плевен във връзка с плановете на компанията за изграждане на нова производствена база в Централна и Източна Европа. По инициатива на областния управител на Плевен Мирослав Петров представителите на компанията пристигнаха в града и проведоха среща с председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

Мартин Митев благодари за интереса към Плевен и представи накратко предимствата на града от гледна точка на местоположение, добри транспортни връзки, перспективи за развитие и наличието на квалифицирани кадри. „Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за привличане на нови инвестиции. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с изграждането на автомагистрала „Хемус”. Ще се радвам да разпознаете Плевен като добро място за Вашите бъдещи бизнес намерения“, посочи Мартин Митев и допълни, че всеки инвеститор е важен и добре дошъл.

От своя страна гостите представиха профила на компанията и плановете си за разширение на производствената база. Фирмата е на пазара от 1941 година и към момента има над 80 производствени бази в цял свят. „MANN+HUMMEL“ е водещ партньор в развитието и разпространението на оригинално оборудване в международната автомобилна индустрия. Като производител на резервни части фирмата предлага филтри за почти всички видове превозни средства, като налага стандартите в тази сфера на световно ниво. Според първоначални данни, ако заводът бъде построен заплащането ще е на много добро равнище.

Професионалните намерения на компанията са насочени към позициониране и инвестиция в Централна и Източна Европа, като за целта оглеждат терени на територията на България и Румъния. В България компанията се е спряла на две възможни локации за евентуален бъдещ строеж на собствена фабрика – това са Плевен и Видин. Предвижда се новото предприятие да се простира на площ от около 60 дка и да осигурява работа на 250 души, 200 от които ще бъдат заети в производствения процес.

След официалната среща Мартин Митев и гостите направиха оглед на потенциални терени в индустриалните зони на Плевен, подходящи за изграждането на завод.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...