неделя, май 5, 2024

В Русе влизат рекордни милиони

Date:

Сподели новината.

Общинските дружества на Русе за ВиК и транспорт обявиха две поръчки, финансирани по оперативна програма “Околна среда” (ОПОС) с над 80 млн.лв.

Едната е за реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи в дунавския град, а другата – за закупуване на нови превозни средства за градския транспорт, информира Капитал.

Един воден проект

На 15 октомври “Водоснабдяване и канализация – Русе” е обявило процедура за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в кварталите “Средна кула” и кв. “Долапите”, както и за изграждане на отвеждащ колектор. Прогнозната стойност е 43.5 млн. лв., като проектът трябва да бъде завършен до 30 юни 2022г.

И един за по-чист транспорт

Търгът на дружеството “Общински транспорт Русе” е разделен на две обособени позиции – за 26.4 млн.лв., с които да се купят 20 нови 10-метрови електробуси, и за 17.1 млн.лв. за 15 тролея. За оценка на офертите и в двете позиции обаче центата ще има само 40% тежест. Другите показатели са свързани с гаранционните условия и енергийните разходи. Крайният срок за получаване на офертите е 15 ноември.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...