петък, май 3, 2024

В Бургас организират “Поход за свобода” в подкрепа на кампанията за превенция на трафика на хора

Date:

Сподели новината.

За шеста поредна година Фондация “А21 България” в партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора в  Бургас участват в информационна кампания против трафика на хора под надслов ПОХОД за СВОБОДА. Това е най-мащабната демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора в света. През 2018 година в събитието се включиха над 450 града по цял свят.

Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври, инициативата  има за цел да обърне вниманието на хората към огромните размери на търговията с човешки животи у нас.

Събитието цели да популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

 

Тази година 25 български градове, вкл. Бургас, ще участват в инициативата. В един и същи ден – 19 октомври и в един и същи час – 11.00 млади хора от цял свят ще тръгнат в колона по един в мълчалив Поход в борбата срещу трафика на хора.
В Бургас събитието се подкрепя и от изпълнителите F.O.&Peeva, които ще се включат в концерт на Сцена БулевАрт – крайната точка на Похода. Събитието ще се проведе при следната организация:

КОГА: 19 октомври, 2019 г., /събота/ от 11:00 часа
КЪДЕ:
  Походът тръгва от площад “Кирил и Методий”, ще премине пред общината до ж.п. гара, след което ще се върне до сцена БулевАрт на Часовника, за да се включи в концерт на F.O.&Peeva, подкрепящи каузата.

В Похода ще участват ученици от СУ “Кирил и Методий”, СУ “Иван Вазов”, Гимназия по туризъм и др. средни училища в  града.

Първите 80 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа,  на пл. «Кирил и Методий» ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще получат черна тениска на кампанията!

            Според данни от доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г., България продължава да е страна източник на жертви на трафик, а според последния доклад на ЕК за напредъка в борбата с трафика сме сред петте държави основни източници на пострадали от престъплението в ЕС. Резултати от социалния експеримент “Summer Jobs”, проведен от Фондация А21 сочат, че близо 99% от студентите в българските университети са уязвими към трудова  експлоатация при кандидатстване за сезонна работа в чужбина.

 

A21 България е глобална неправителствена организация с представителства в 12 държави по целия свят, която съществува и в България вече 7 години. Сферата й на дейност е борбата срещу трафика на хора и съвременното робство, в което живеят над 40 млн. души по цял свят днес. Усилията на А21 в работата срещу трафика на хора са резултат на разбирането, че в XXI век е недопустимо да има толкова много роби по света, повече откогато и да било в човешката история. А21 фокусира работата си в няколко основни направления на работа. Започвайки от ученически презентации, професионални обучения, работа с доброволци, минавайки през публични кампании, обществени събития и инициативи и стигайки до управление на услуги, директна работа с жертви и опериране на ресурсна телефонна линия, организацията полага усилия и труд в различни сфери на обществения живот така, че информацията и знанието за превенция от трафик да достигне до повече българи.

 

Повече подробности можете да откриете на facebook.com/A21bg                                            

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....