четвъртък, май 2, 2024

Бургас ще е домакин на германо-български икономически форум следващия понеделник

Date:

Сподели новината.

На 14 октомври, понеделник, в административната сграда на Индустриален и логистичен парк – Бургас ще се проведе германо-български икономически форум. Поканени са гости от Баварското министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката, Германската агенция за инвестиции, Индустриално-търговската камара в гр. Кьолн, сдружението Източна Европа на германската икономика, представители на фирми от двете държави. Сред вече потвърдилите участие чуждестранни лектори са:

– Д-р Патриция Калийс – министерски съветник и ръководител на отдела за регионално развитие в Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика.

– Проф. д-р Уве Бьом – ръководител на отдела за международни дейности към индустриално-търговската камара Горен Рейн-Боденско езеро (град Констанц).

– Г-жа Аня Квиринг – регионален директор за Югоизточна Европа на Сдружението Източна Европа на германската икономика.

– г-н Гюнтер Майер от германската агенция за инвестиции Germany Trade & Invest (GTAI), ръководител на бюро София и Букурещ.

– Г-жа Жанин Ханзен от Асоциацията на германските индустриално-търговски камари.

Във форума, който ще бъде открит в 10.00 часа, приветствия като домакини ще отправят Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, която е и основен организатор на събитието.

Целта на всички участници и организатори е задълбочаването на бизнес отношенията между двете държави. По време на форума ще бъдат презентирани съществуващите и бъдещите индустриални зони на Бургас като перспективни локации за инвестиране.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....