петък, май 3, 2024

Насимо и Естео рисуват Малкия принц в подлеза на Операта

Date:

Сподели новината.

Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна. Казал го е Малкият принц, а неговите думи са мъдри, защото е пътувал и преживял много. В дните до 20 септември минете през подлеза до бургаската Опера, за да видите как двама от най-добрите български графити художници си “губят времето” с една тяхна си роза. Това са Станислав Трифонов – NASIMO и бургазлията Иван Янков – Естео.

Те са поканени от Община Бургас да покажат своята интерпретация по предварително избраната тема “Малкият принц”, като изявата е включена в програмата за отбелязване на Европейската седмица на мобилността. На 20 септември ще видите напълно готовия стенопис, а около него ще бъде украсено така, че подлезът да се превърне в приказно пространство за малки и големи.

* Станислав Трифонов – NASIMO е роден в Търговище през 1979 г. Започва да се занимава с графити изкуство в средата на 90-те, а 25 години по-късно негови творби красят стени и фасади на сгради не само в България, но и в страни като Канада, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Португалия, Белгия, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Русия, Индия и Китай.

Насимо е известен с това, че картините му трудно се побират в рамки и понякога негови платна са фасадите на цели сгради.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....