сряда, май 8, 2024

Разясняват на бургазлии как да финансират културен проект

Date:

Сподели новината.

Министерството на културата стартира информационна кампания по програма “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” от 10 септември в различни градове на страната. В град Бургас събитието ще се проведе в КЦ “Морско казино” от 13:30 ч., като за целта е необходимо да се попълни заявка за участие на следния интернет адрес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWcpZRC8DjrUKRq6fieW0EHWgwTAxPnRT3QJn2AlntWDCuqA/viewform?fbclid=IwAR3rZChENrkrHMWfFNv7FNS4SaHtxvgttewlNzDyI9bdLCb6WkltkLgJeE8

В рамките на събитието експерти от Министерството на културата ще представят Условията за кандидатстване по програмата, а потенциалните бенефициенти ще имат възможност да зададат въпросите си във връзка с кандидатстването и подготвянето на проектни предложения.

Програма PA 14 “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” се фокусира върху ролята на културата и културното наследство като ресурси за местно и регионално развитие. Резултат 2 “Подобрен достъп до култура и изкуства” ще подкрепи проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които ще съживят периферните пространства, ще вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – ще привлекат и ангажират нови публики.

Целта на информационните дни е поканата да достигне до най-широк кръг потенциални кандидати и заинтересованите страни да бъдат запознати с възможностите за финансиране по Резултат 2 “Подобрен достъп до култура и изкуства” по Програма “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

* Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.

Източник: https://www.eeagrants.bg/

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....