четвъртък, май 9, 2024

Кораб, колкото “Титаник” акостира в Бургас

Date:

Сподели новината.

Кръстеният от италианската звезда София Лорен красавец MCS Opera  е последният круизен кораб за 2016-та година, който бе обслужен на Морска гара Бургас. Това е второто му посещение в рамките на месец октомври. Почти месец след приключването на активния туристически сезон Бургас и областта посрещат допълнително 2 251 чужди туристи от 43 държави, които  са предпочели  да пътуват по един от новите маршрути на компанията, предлагани тази есен. 13 дневното морско пътешествие включва посещения на пристанища в Италия, Гърция, Румъния и България: Чивитавекия, Генуа, Катаколон, Пирея, Тесалоноки, Констанца, Бургас, Гитио,Чивитавекия. Самият кораб е с размерите на легендарния “Титаник”.

„MSC Cruises са наш сериозен партньор и се радваме, че и тази година успяхме да надградим качеството на обслужване на пасажерите, а това не остава незабелязано от нашите партньори”, посочи изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов.

Туристите са заявили предварително екскурзии до Несебър, Созопол, Бургас, остров Света Анастасия, Котел, Жеравна и село Еркеч. Освен че имат възможност да се запознаят с българската история, бит и традиции, част от пасажерите са пожелали да дегустират и българско вино.

От официалното откриване на Морска гара Бургас в края на 2013 година до момента са приети  и обслужени 41 лайнера на 12 круизни компании с над 61 000 туристи. Премината беше и летвата от 1000 каботажни плавания на атракционните корабчета /общинският ”Света Анастасия”, „Капитан Кук”, „Мирела”, „Деймос” и др./  посещаващи острова и бургаския залив с над 66 000 туристи на борда.
 Общо 127 000 туристи, толкова  колкото са жителите на Сливен и Приморско взети заедно, са почувствали силата и духа на родното ни забележително Южно Черноморие, съобщават от пресцентъра на пристанището.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....