събота, май 4, 2024

Почина легендарен лечител в Бургас

Date:

Сподели новината.

Тази сутрин в дома си в ж.к. Славейков почина най-известният и посещаван народен лечител в Бургас Петър Джингарски-Сърбина, съобщиха  негови близки. Човекът, който повече от половин век посрещаше в дома си – в скромен панелен апартамент в покрайнините на Бургас, хиляди болни, издъхнал от старост, напълно спокоен и в очакване на смъртта.

Само допреди два месеца той все още приемал хора с оплаквания в опорно-двигателния апарат. Изправил е на крака стотици – с проблеми в гръбначния стълб, тазобедрените стави, раменните стави, намествал е пръсти. Неизвестен факт е, че Сърбина всъщност е македонец, който е емигрирал заедно със семейството си в Бургас през 1960-та година. Наместването на кости и стави той имал като природна дарба.

През 2002 година Сърбина стана жертва на двама измамници, единият от който се престорил на нуждаещ се от помощ и докато го лекувал в едната стая, от другата партньорът му откраднал стара дървена каса, където били всичките спестявания на чакръкчията. Той е бил завързан и удрян. МВР така и не откри злодеите, които отмъкнаха 35 хиляди лева в различна валута, както и златни накити.

„Оттогава дядо ни се поболя и започна да приема все по-малко и по-малко хора”, казаха неговите внуци.

Източник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....