сряда, май 8, 2024

Автентичният американски Диксиленд бенд ще пренесе бургазлиив 30-те години на Ню Орлиънс

Date:

Сподели новината.

Автентичната американска Диксиленд група към Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа ще пренесе бургазлии и гости на града днес от 19.00 часа в 30-те години на люлката на джаз и блус музиката Ню Орлиънс. Този път мястото на концерта е Експо център “Флора Бургас”, а входът е свободен.

Музикантите, не само предоставят висококачествено забавление, но също така показват и огромен сегмент от американската култура. Групата се състои от шест талантливи музиканти на духови инструменти и един барабанист, които изпълняват вълнуващи мелодии от определени периоди в американската история.

В началото на 20-ти век САЩ е “врящо гърне” от хора от много различни култури и етноси, най-вече в Ню Орлиънс. Смесването на различни култури създава две от най-вълнуващите форми на забавление – джаз и блус музика.

Музикантите от Диксиленд майсторски съчетават тези музикални стилове, като с изпълненията си могат да ви върнат назад към най-ранните дни на джаза и блуса.

Пренесете се в Ню Орлиънс, насладете се на живота и почувствайте душата на блуса. Групата Диксиленд е много повече от музикално забавление, то е живият, дишащ символ на американската култура и история.

Събитието се организира с любезното съдействие на Посолството на САЩ.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....