петък, май 3, 2024

Гледайте филма за голямата българска певица Леа Иванова в ТК „Акве Калиде“

Date:

Сподели новината.

Тази неделя, 1-ви септември, от 21.30 часа в Туристически комплекс “Акве Калиде” можете да гледате филма за Леа Иванова. “Пеещите обувки” разказва биографията на една от най-талантливите певици на България.

Сценаристи на лентата са Георги Данаилов и Радослав Спасов, а режисьор е Радослав Спасов. Музиката е дело на Виктор Чучков. В ролите ще видите Донна Бангьозова, Рая Пеева, Ернестина Шинова, Александър Алексиев, Юлиян Петров, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Стефан Вълдобрев, Стоян Алексиев, Кръстьо Лафазанов.

Филмът показва лесно ли е да станеш световна звезда във време на диктатура.

Еди Казасян чете досието на Леа Иванова от ДС и не може да повярва. Всичко е било лъжа или някой друг е вършил мръсната работа… .

Лилиана Иванова е родена в Дупница през 1923 г. След атентата в църквата “Света Неделя” родителите й се местят в Цариград. Когато се връща в България, иска да учи рисуване, но желанието й да пее е по-силно. Взима уроци при млад евреин и се влюбва. Заради гоненията от нацистите, той заминава. Връща се през съветската власт и отново отпътува – за Израел.

През цялото време едно момче пресича пътя на Леа и краде обувките й, без да подозира, че срещата им ще бъде съдбовна. Леа Иванова е изпратена в трудово-образователен лагер. Когато я пускат, е принудена да стане агент на ДС. Започва кариера на певица и среща младия джаз музикант Еди Казасян. По поръчение на ДС се женят. Заедно с оркестъра заминават в чужбина и остават там 20 години. Обикалят Румъния, Югославия, Швеция. Връщат се в България. Леа получава инсулт, но продължава да пее. Остава на сцената докрай… .

Осигурен е извънреден градски транспорт от Туристически комплекс “Акве Калиде” след 23.30 часа.

Входът е 5 лв., а билети можете да закупите от ТК “Акве Калиде”, Туристическия информационен център до Часовника, Автогара Юг и Магазия 1.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....