петък, май 3, 2024

Димитър Рачков открива лятното кино в Морската градина

Date:

Сподели новината.

Безплатно лятно кино под звездите събира жителите и гостите на Бургас от 16 август от 21 септември в Морската градина. Те ще могат да гледат 12 култови филма в шест поредни уикенда на най-големия екран у нас с площ от над 100 квадратни метра. Първата прожекция е на 16 август, с начало: 20:00 часа, а старт ще даде любимецът Димитър Рачков. Специалната инициатива е избрана от феновете на “Бургаско” пиво в рамките на кампанията “Виж Звездите”, подкрепена от Община Бургас.

В продължение на повече от месец жителите на Бургас и региона имаха възможност да гласуват на сайта www.burgasko.bg и да изберат обществената кампания, която да се реализира в града: изграждане на мобилна обсерватория в Морската градина, лятно кино в Морската градина или плажен спортен комплекс на Централния плаж. С 44% от гласовете феновете решиха победителят да бъде безплатното лятно кино, което ще се открие този петък, 16-и август, в Приморски парк, в близост до спирката на ул. “Константин Величков”.

Кампанията е подкрепена от известния бургазлия – актьора Димитър Рачков, който участва в клиповете на инициативата за социални летни преживявания. Бургаско създаде три дизайнерски кена, които визуализираха възможностите за забавни и полезни градски активности в разгара на сезона.

Преди всяка прожекция зрителите ще могат да участват в интерактивна игра, в която през своите смарт устройства ще отговарят на въпроси, свързани с предстоящия филм. Наградите в кратките куизове с кино въпроси ще бъдат безплатни пуканки и колекционерски кенове “Бургаско”.

Съзвездие от български и световни актьори като Том Харди, Джъд Лоу, Александър Алексиев, Том Ханкс, Филип Аврамов, Вин Дизел, Иван Бърнев и Майкъл Фасбендър ще посрещне гостите на най-голямото кино на открито у нас с капацитет от 300 седящи места. Всеки ще може да гледа тези звезди под открито небе в компанията на освежаващия вкус на Бургаско.

Вижте повече за инициативата от Димитър Рачков тук.

 

Програма

 

12 вечери

12 филма

12 звезди

 

  1. Денят на Бастилията с Идрис Елба  16.08
  2. Възвишение с Александър Алексиев 17.08
  3. Лари Краун с Том Ханкс 23.08
  4. Първичен код с Джейк Джиленхол 24.08
  5. Легенда с Том Харди 30.08
  6. Кецове с Филип Аврамов 31.08
  7. Като готвачите с Жан Рено 06.09
  8. Дом Хемингуей с Джъд Лоу 07.09
  9. Стъпки в пясъка с Иван Бърнев 13.09
  10. Хрониките на Ридик с Вин Дизел 14.09
  11. Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна с Роберт Густафсон 20.09
  12. Макбет с Майкъл Фасбендър 21.09

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....