сряда, май 15, 2024

Уау! Инвестираха над 2 милиона лева в “умна” сграда в Бургас

Date:

Сподели новината.

В “Термал Инжеринг” вече работят 60 души, от които инженерният състав е 24 %. Основната дейност на фирмата е проектиране, изпълнение и сервизиране на високотехнологични сградни инсталации – отоплителни, климатични, вентилационни, слънчеви и газови. В портфолиото й са също така проектите за възобновяеми енергийни източници за добив на енергия от слънце и биомаса.

Три пъти са намалели общите разходите в “Термал инженеринг”, след като смениха старото си здание за много по-голямо, но “по-умно”, в Индустриален и логистичен парк – Бургас. Дружеството интензивно специализира в изграждането на “умни сгради” и е вложило в новата си база всички високи технологии: от слънцезащитни елементи, като автоматизирани щори, до високоефективно водно подово отопление, което работи с газ, пелети и помпа за въздух-вода.

Внедряването на високи технологии и трансформацията на съвременни сгради в “умни” е тенденция, която все повече се налага. Това спестява сериозна част от разходите за електроенергия, а освен това осигурява допълнителен комфорт.

“При нас най-важното е да бъдем в крак с новите технологии. Затова всяка година изпращаме инженерите си във Франция, Германия и Италия на обучения. Работим с водещи фирми, които развиват технологиите. Така ние сме в крак с най-новите решения, проектираме ги, изграждаме ги и ги поддържаме”, коментират от “Термал инженеринг”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...