сряда, май 8, 2024

Дорнско вино от “Игра на тронове” и Маотай са част от “Wine Fest Burgas””

Date:

Сподели новината.

“Wine Fest Burgas 2019” идва точно в разгара на лятото – 26 и 28 юли, в Експозиционен център “Флора”, за да утоли жаждата на бургазлии да опитат най-новото от българските и световни изби, да хапнат гурме специалитети и да се запознаят лично с хората отговорни за производството на тези чудеса за сетивата.

Всеки посетител на фестивала ще може да купи на цени на производител вина от България, Италия, Аржентина, Франция, Нова Зеландия и страни от Балканския полуостров.

Акцент тази година са дегустациите на селекция от екзотични спиртни напитки като китайската Маотай, направена от ферментирало сорго. Премиера за България ще бъдат дюлевата и крушова ракия с шафран от Меларуж, както и малиновото вино, което ще има представители от три различни фирми.

За първи път в България пристига любимата напитка на Тирион Ланистър от “Игра на тронове”, а именно вино от Дорн. Посетителите на “Wine Fest Burgas” ще бъдат първите в страната, опитали дорнското вино, а количеството е ограничено.

Жителите и гостите на града ще могат да опитат и козе сирене с трюфели от Du Chef Radichev, произведения на Гурменица, месни и млечни деликатеси.

Всеки посетител ще получи стъклена брандирана дегустационна чаша и възможността да гласувате за най-доброто вино на фестивала.

Фестивалът ще бъде отворен от 16.00 часа до 22.00 часа между 26 и 28 юли.

Събитието се осъществява с подкрепата на банка ДСК и Община Бургас.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....