вторник, април 30, 2024

Прокуратурата в Стара Загора на хайка за футболни шефове

Date:

Сподели новината.

Районната прокуратура в Стара Загора обяви, че наблюдава образувано досъдебно производство за извършено престъпление против спорта по казуса с футболния “Верея”.

По-рано тази седмица БФС извади последния в Първа лига от елита заради сигнали за съмнителни мачове. Клубът два пъти беше глобяван за такива провинения, а сега се пристъпи към по-суровата мярка.

БФС е получил пет сигнала от УЕФА, свързани с мачове на отбора през този сезон. Отделно клубът е заподозрян в получаване на непозволено финансиране от китайски граждани, свързвани със синдикати за уреждане на мачове, както и с лица от бившите страни от ОНД.

На 8 май в районната прокуратура е било образувано досъдебно производство по сигнал, изпратен след проверка, извършена от Главна дирекция “Национална полиция” в София за това, че в началото на миналия декември “в Стара Загора е била предложена на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе на резултата на спортно състезание”, обявиха от прокуратурата. Сигналът е за мача между “Верея” и ЦСКА, спечелен от червените с 1:0.

Разследването е било възложено на ОД на МВР – Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му.

Преди ден председателят на управителния съвет на “Верея” Християн Първанов отрече всички обвинения. “Нашата позиция е, че от създаването на клуба никога в нито едно от нивата на българския футбол не сме участвали в уговорени мачове, манипулирани такива и не сме нарушавали етиката и феърплея в българския и в международния футбол. Така че за нас тези обвинения са безпочвени и не знам на какво се базират”, заяви Първанов.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...