сряда, май 8, 2024

Търсят наемател за последните пет училищни столове за хранене в Бургас

Date:

Сподели новината.

Община Бургас обявява конкурс за отдаване под наем на последните пет училищни столове за хранене, които са без наемател. Обектите се намират в ОУ “Ал. Г. Коджакафалията”, Професионална търговска гимназия, сградата на СУ “Иван Вазов” и ПГЕЕ “К. Фотинов”, ОУ “Васил Левски” в кв. Горно Езерово и ОУ “Христо Ботев” в кв. Долно Езерово.

В тях учат близо 2000 ученика, от които 650 са децата, които ще бъдат в начален курс и целодневно обучение през учебната 2019/2020 година. Те имат право на закуска по програмата за подпомагане храненето на учениците от подготвителни групи и 1-4 клас, както и топъл и качествен обяд в столовете, където децата спокойно да обядват. Освен училищните столове, към тези училища има и бюфети, в които могат да се предлагат сандвичи, напитки и закуски, съгласно наредбите на министерството на земеделието, министерството на здравеопазването и програмата на Община Бургас за здравословно хранене на учениците.

Петте обекта ще бъдат отдадени на един наемател за срок от десет години, като целта е той да има достатъчно време да планира и възвърне своята инвестиция. Вложените средства от наемателя в ремонти и оборудване, където е необходимо, ще бъдат приспаднати от наема, което допълнително ще облекчи бъдещата му работа.

Училищните столове се намират в обновени учебни заведения и като цяло не се нуждаят от сериозни инвестиции от страна на наемателя. Друг плюс за наемателя е възможността за работа по схемите “Училищен плод” и “Училищно мляко” към Държавен фонд “Земеделие”.

Кандидатите трябва да нямат задължения към държавата и Общината, да осигурят квалифициран кухненски персонал, обезпечаващ организирането на ученическото столово хранене и да имат минимум тригодишен опит в извършване на тази дейност.

Петте училищни столови са и последните без наемател. Останалите 24 функционират и предоставят на учениците закуски и топъл обяд, съобразени с програмата на Община Бургас за здравословно хранене. Целта на общинската администрация е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано.

Опитът на Общината до момента сочи, че усилията й в тази насока се оправдават, тъй като три пъти се е увеличил броят на децата, които се хранят в училищните столове, след цялостната им модернизация и реконструкция. Освен модерната и уютна обстановка в ремонтираните през последните години училищни столове, администрацията въведи и новата услуга – e-stol.com, чрез която родителите да поръчват и заплащат храната на децата си от вкъщи.

Крайният срок за приемане на предложения за участие в конкурса е до 16.00 часа на 23 април, а конкурсът ще се проведе на следващия ден – 24 април от 10.00 часа в сградата на Общината.

Повече подробности за документацията и изискванията към кандидатите може да откриете на официалната страница на Община Бургас в раздел “Търгове” или на: https://www.burgas.bg/bg/notice/details/802/37881 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....