петък, май 3, 2024

Невиждана битка в Бургас! Роботи се изправят един срещу друг

Date:

Сподели новината.

Роботи ще се изправят един срещу друг в невиждана битка на 7-ми май в Бургас. Това не е сценарий на поредния научно-фантастичен филм, а реално състезание по роботика, в което ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното “ROBO CHALLENGE BURGAS” ще се проведе на 7 май от 15.00 часа на площад “Тройката”.

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

В състезанието, което ще се проведе за първи път в града, ще вземат участие и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в “ROBO CHALLENGE BURGAS”, ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.

Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди. Снимките ще се изпращат на email адрес: cko_burgas@abv.bg.

При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в Дома на Нефтохимика.

Състезанието “ROBO CHALLENGE BURGAS” се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

** Подробна информация може да получите на тел.: 056 825 809 или 0885 985 433 – ЦПЛР – Бургас

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...