събота, май 4, 2024

Брекзит вече е въведен в Англия! Вижте как

Date:

Сподели новината.

Правителството на Обединеното кралство започна да издава нови британски паспорти без да пише на тях “Европейски съюз”, макар че страната все още е пълноправен член на блока. Но решението на властите ядоса някои, които са подали документи за нови паспорти, тъй като са се надявали да запазят емблемата за членството в ЕС.

 

“Бях шокирана, защото ние все още не сме напуснали ЕС. Предполагах, че ще получa същия стар паспорт. Не е кой знае какво, но това е реален знак, че напускаме ЕС”, коментира британка, една от първите, получили новите паспорти.

От вътрешното министерство обявиха, че премахването на думите “Европейски съюз” е част от двустепенен процес по промяна на паспортите, който ще завърши с издаване на старите сини британски паспорти до “края на 2019 г.

 

“Паспортите с цвят бургунди, които повече няма да имат думите “Европейски съюз” на корицата си, ще бъдат пуснати от 30 март 2019 г.“, пише ведомството.

Допълва се, че ще продължи издаването на паспортите с думите “Европейски съюз” за кратък период след тази дата. Вие не можете да избирате дали вашият паспорт да включва думите “Европейски съюз”, или паспортът да не включва, пояснява министерството.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Испания повече няма да толерира бикоборството

Испанското министерство на културата реши да премахне националната награда...

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Майко мила! Вижте какво чудовище бе уловено на Острова

Огромен 65-килограмов сом е извадил 34-годишният Дарън Рейц, любител...