четвъртък, май 2, 2024

Защо в Ямбол не бива да се ражда

Date:

Сподели новината.

Важната новина от последните дни не е нито апартаментът, нито арогантността на Цветан Цветанов. Вече никой не бива да се учудва нито на бройката на апартаментите му, нито на безнаказаността му. Новината от последните дни е следната: “От началото на април единственото родилно отделение в Ямболска област ще спре да работи. През миналата година в него са проплакали над 400 бебета. Единственият неонатолог в момента д-р Пенка Димитрова ще отсъства до средата на юли и дотогава родилното отделение ще бъде затворено, защото без неонатолог не може да работи. Директорът на болницата д-р Панайот Диманов признава, че не е могъл да намери решение.

Ето още една новина, истинска, а не старият Цветанов на нов глас: “Остър недостиг на педиатри. В момента в страната работят близо 2 000 детски лекари. Около 30% от тях обаче са в пенсионна възраст. По данни на Педиатричната асоциация тези специалисти са с над 400 по-малко спрямо средноевропейския стандарт. В подкрепа на тревожните данни стана ясно, че болницата в Перник е на път да затвори вратите на детското отделение.”

Значи в Ямбол деца не бива да се раждат, а в Перник деца не бива да боледуват. Този списък ще се увеличава. Към него ще се прибавят хирурзи, кардиолози и всяка останала специалност за която се сетите. Това са истинските новини. Те определят живота ни, тях живеем, а не апартаментите на Цветанов. Само че двата вида новини са тясно свързани. Истинските, тревожните, важните за живота ни новини са лоши, точно защото хората, които трябва да търсят и намират решения, са заети с покупко-продажби на апартаменти и с печеленето на избори. Не с живота ни.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...