събота, май 4, 2024

Не е за изпускане! Фестивал на крафт бирата в Бургас

Date:

Сподели новината.

В разгара на лятото бургаската пивоварна “Металхед” организира със съдействието на Община Бургас дебютното издание на фестивал за всички фенове на крафт бирата! Metalhead Beer Festival ще се проведе на 3 и 4 август в парк “Минерални бани”. Участие в него вече потвърдиха 10 от най-известните крафт пивоварни в България. Очаква се да се присъединят и още производители.

Събитието ще бъде мащабно и изпълнено с приятни емоции. Локацията е много предразполагаща за това. Под дебелата сянка в парк “Минерални бани” ще е прохладно и лятната жега няма да се усеща силно. Мястото е благоустроено през последните години от Общината, социално, харесвано и посещавано. Дотам се стига и с автомобил, и с градски транспорт. Организаторите ще предложат вкусна храна, традиционни и нетрадиционни мезета за бирата, съобразени с претенциозния август. За ценителите на живата музика ще бъдат поканени млади рок изпълнители и поп ентусиасти, които ще вдигнат купона на макс. В съпровождащата програма на Metalhead Beer Festival ще има стрийт спортове – скейтбординг, каране на кънки и други забавления.

Главните организатори на събитието са двамата инвеститори на новата крафт пивоварна за ценители Ганчо Кожухаров и Митко Митев. Самата производствена база се намира именно в парк “Минерални бани”.

До момента “Металхед” са създали и предлагат на пазара седем вида бира с уникален вкус. Продуктите им носят имената на знакови песни от култови метъл банди – Your girlfriend’s girlfriend, Lickitup, Space Lord, Hop Suey, Metalingus, Sweet stout of mine, Headbangers boil.

* За интересни подробности около предстоящия фестивал на крафт бирата, кои пивоварни и как ще участват, кои изпълнители ще чуем, следете страницата на събитието във фейсбук:

 

https://www.facebook.com/events/361200471157747/

* Бургаското музикално лято отново ще е на най-високо ниво. Няма да сбъркате, ако планирате отпуската си така, че да посетите още: 

– ФСБ на Burgas Jam – https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37717.

– SPICE MUSIC FESTIVAL – 90`S EDITION на Морска гара – https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37512.

– Оформя се много силно издание на фестивала “Джаз в Бургас”, скоро ще научите кои български и чуждестранни звезди ще чуем през лятото на сцената в експоцентър “Флора”.

– Като бургаския Джулай друг няма, до дни ще обявим имената на тазгодишните участници.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...