петък, май 3, 2024

Нова маркировка улеснява достъпа на хора с увреждания до обществени места

Date:

Сподели новината.

В навечерието на активния летен туристически сезон Община Бургас реализирана поредната мярка, която ще е в помощ на хората в неравностойно положение да имат достъп до знакови места в града.

В морската градина вече са обозначени два маршрута, осигуряващи лесно и безопасно придвижване на хора с намалена подвижност. Те са маркирани с международния знак за хора с увреждания и стрелка, която указва посоката към даден обект. Единият маршрут указва най-удобния път до КЦ “Морско казино”, Моста и Магазия 1.

Вторият ще помага на хората с двигателни проблеми как да се придвижват от автобусната спирка на ул. “Константин Величков” до плажната ивица, Фестивала на пясъчните фигури или крайбрежната алея към солниците.

Инициативата е своеобразно продължение на вече реализираните мерки осигуряване на достъп до пешеходните пространства и в интегрирания градски транспорт.

Хората, които се придвижват на количка или пък страдат от намалено зрение, често изпитват затруднения, когато са на непознато място. Затова в изискванията към оформянето на обществени пространства е предвидено да се поставя международният знак за хора с увреждания. Индикацията се поставя по продължението на достъпните маршрути, свързващи отделните елементи на градската среда.

Осигуряването на достъпна среда за всички е една от предпоставките за формирането на модерен, качествен и устойчив туристически продукт.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....