събота, май 4, 2024

Традициите от Бургаско ще бъдат представени в Коледния музей на алпийския курорт Ваграйн

Date:

Сподели новината.

Регионалният музей ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско. Контактът между Бургаския музей и Stille Nacht Museum, както и идеята за съвместни дейности е осъществена от почетния консул на Австрия доц. д-р Радостина Иванова-Мишинева.

След първоначалната размяна на информация за местните традиции и обредност в дните около Коледа, австрийският музей прояви интерес да представи България с акцент върху Бургаския регион по време на предстоящия Адвент в края на 2019 г. Това ще стана чрез специална изложба на тема “Коледа в Бургаски регион”, съпътстван от концерт и участие в кулинарния Адвентпазар.

Коледният музей е една от атракции в алпийското градче Ваграйн, което се занимава главно със ски туризъм и реализира 1 милион нощувки годишно. В тази връзка, създаването на богата програма от събития е приоритет за градската културна асоциация. От 10 години тя провежда фестивала “Адвент на културите” (“Advent der Kulturen”) с подкрепата на Туристическия съюз. Всяка година на него е поканена една държава от Европа, която да представи традициите си с музика и кулинарни творения.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....