неделя, май 5, 2024

В Бургас ще се проведе II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

Date:

Сподели новината.

На 06.04.2019 г. в Бургас ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст “Многознайко”. След големия интерес към първото за града подобно състезание през 2018 г., инициаторите и организаторите Фондация “Шанс за децата и природата на България” и Център за млади таланти обявяват официално старт на записванията и за второто издание.

Председател на турнира отново ще е г-жа Христина Георгиева, ръководител на проектите по забавна математика за предучилищна възраст и първи клас към центъра за таланти в града. “Състезанието има за цел да предостави възможност за първа изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокира креативното мислене при решаване на приложни математически задачи. Щастливи и удоволетворени сме, че I-вият ни турнир премина изключително успешно с участници над 250 деца от Бургас и региона. Подобни инициативи са изключително важни за откриване на таланта у най-малките и правилното му развитие”, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация “Шанс за децата и природата на България”.

Домакин на тазгодишното събитие ще бъде ОУ “Георги Бенковски”, а тържественото награждаване на финалистите ще се проведе на 03.05.2019 г. в актовата зала на Център за млади таланти. Организаторите канят всички деца от Бургас и региона с подчертан интерес към математиката да се запишат и премерят знания с връстниците си. Заявки за участие се приемат на тел: 0887/201033; 056/825727 или на имейл: info@forbgkids.org.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....