неделя, май 5, 2024

Ученици от 2 елитни гимназии ще дебатират за възможностите за образование и реализация в Бургас

Date:

Сподели новината.

Ученици от клубовете по дебати на Английска и Природоматематическа гимназии ще обсъдят възможностите за обучение и реализация, които предлага градът ни. Дискусията ще се проведе в петък в рамките на проект”Подобряване на институционалния капацитет и насърчаване на сътрудничеството за справяне с влиянието на транснационалната миграция на младежите” (YOUMIG) по програма за транснационално сътрудничество “Дунав” 2014-2020.

Учениците ще се срещнат с ментори, които са избрали да се завърнат и работят в България и са развили успешен бизнес тук.

Менторите са основна част от пилотната дейност, осъществявана съвместно с Бизнес Инкубатор – Бургас, която се състои в разработването на мерки за подпомагане на социално-икономическото развитие на Бургас. Във виртуалния инкубатор е създадена библиотека с книги на английски език за самообучение в предприемачество. Трима млади и успешни предприемачи се съгласиха да приемат ролята на ментори, като начините за контакт с тях могат да бъдат открити на страницата на Бизнес Инкубатор – Бургас, в секция “Виртуален инкубатор”, “Виртуална библиотека”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....