събота, май 4, 2024

Интригуващо предизвикателство в Бургас: „Летен БулевАРТ“ очаква своите артисти през юли

Date:

Сподели новината.

Община Бургас отправя интригуващо предизвикателство към всички артисти от различни изпълнителски жанрове в страната – участие в най-новия фестивал на уличните изкуства в морския град – “Летен БулевАРТ”. Четири поредни седмици през юли, в дните от четвъртък до събота, индивидуални изпълнители и артистични групи ще представят зрелищни спектакли, уличен и куклен театър, фокуси и забавни шоу програми директно пред жителите и гостите на Бургас.

Предизвикателството е към всички, които обичат изкуството във разнородните му форми и търсят нестандартни начини за изява на своя талант и способности.

За впечатляващите и колоритни изяви на участниците ще бъдат предоставени най-красивите и атрактивни сцени и пространства в центъра на Бургас – пешеходните зони “Александровска”, от пресечната ул. “Милин камък” до Часовника и цялата “Богориди” до Морската градина.

В летния и пъстър фестивал могат да участват музиканти, певци, стенд-ъп изпълнители, живи статуи, карикатуристи, художници, театрални артисти, танцьори, илюзионисти, жонгльори, акробати, мимове, артисти на кокили и представители на други видове изкуство.

Артистите, които желаят да приемат предизвикателството, трябва да изпратят творческа автобиография с посочени адрес, телефон и e-mail; кратко описание на изпълнението, придружено със снимки, видео или линк и възможни дати за участие на еmail: streetfestival_burgas@abv.bg. Предложенията ще се приемат най-късно до 30.04.2019 г.

Ето и регламента за участие във фестивала:

 

Фестивал “Летен БулевАРТ”

 

Бъдете близо до своята публика, покажете на всички какво умеете и натрупайте опит, а може би и последователи.

 

Кой може да участва?

Артисти (индивидуални изпълнители, групи или състави):

музиканти, стенд-ъп изпълнители, живи статуи, карикатуристи, художници, куклен или уличен театър, танцьори (класически, модерен балет и др.), илюзионисти, жонгльори, акробати, мимове, артисти на кокили, певци (джаз, поп пеене, др.) и представители на други видове изкуство.

 

Време на провеждане:

От четвъртък до събота, четири последователни седмици през юли 2019 година (4, 5, 6 юли; 11, 12, 13 юли; 18, 19, 20 юли; 25, 26, 27 юли) от 17:00 до 24:00 часа.

 

Община Бургас осигурява:

  • сцени и открити пространства, озвучаване;
  • заплащане от 100 (сто) лева (на артист, на ден)

 

Как да се включим:

Желаещите трябва да изпратят своите предложения на еmail: streetfestival_burgas@abv.bg в срок до 30.04.2019 г., като представят:

 

– творческа автобиография, с посочени адрес, телефон и e-mail;

– кратко описание на изпълнението, придружено със снимки, видео и/или линк;

– възможни дати за участие.

 

И още:

  • Всеки от участниците ще има задължително време за изява – минимум 30 минутна програма, по три участия на ден, на три различни локации;
  • Артистите ще могат да изпълняват своя програма извън задължителните участия в заявения от тях период, на различни точки в градската среда, но за нея организаторът не поема финансово обезпечаване;
  • Събраните средства от публиката и от художествени произведения, създадени по време на и за целите на фестивалната програма, остават за съответния артист/и;
  • Артистите сами избират и осигуряват сценичното си облекло, аксесоари и реквизит, както и всичко необходимо за тяхното представяне;
  • С одобрените участници ще бъдат сключени индивидуални договори;
  • След приключване на срока за записване и подбора на участниците, одобрените изпълнители ще получат утвърдена фестивална програма с карта на локациите и часовете за участие.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....