петък, май 3, 2024

Отбелязването на китайската Нова година в Бургас продължава с детската изложба „Мечти за Европа и Китай“

Date:

Сподели новината.

Бургаските събития, посветени на китайската нова година, продължават с втората изложба от празничната програма. Тя ще бъде открита утре, от 10:30 часа, в Младежки културен център, и ще представи неповторимия талант на бургаските деца, участници в конкурса за детска рисунка “Мечти за Европа и Китай”.

Община Бургас получи покана за участие от Посолството на Република България в Пекин през лятото на миналата година. Конкурсът пожъна изключителен успех, като общият брой на подадените рисунки бе 248. Всяка от тях беше изпратена дигитално до Китай за включване в съвместната изложба на китайски и бургаски деца, а участниците получиха сертификат и сувенир.

До края на месец февруари жители и гости на Бургас ще могат да видят произведенията изложени във фоайето на МКЦ. Изложбата ще бъде открита с музикална програма и уъркшоп по китайски занаяти, за който специално в Бургас ще пристигнат преподаватели-доброволци от Институт “Конфуций”. Специални изненади очакват всеки посетител, сред които и анимационна кино прожекция.

Очакваме всички талантливи художници на изложбата, както и малки и големи любители на китайската култура, за да съпреживеем заедно един незабравим празник на изкуствата и да отбележим вълнуващо настъпващата нова китайска 2019 – година на Земния Глиган!

Събитието се организира с любезната подкрепа на Институт “Конфуций” при Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий” и ще протече при вход свободен.

 

Инфо за конкурса:

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/34139

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/35800

 

Фейсбук страница на събитието:

https://www.facebook.com/events/1415043168634399/.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....