петък, май 3, 2024

Шокиращо! Всяка седмица в България се появяват по трима нови милионери

Date:

Сподели новината.
Всяка седмица в страната се появяват по трима нови милионери. В края на септември броят на депозитите на граждани със суми над 1 млн. лв. в тях е 862, което е нов рекорд, сочат данните на БНБ.
За три месеца милионерските депозити са нараснали с 36 броя. А общата сума в тях е 2,133 млрд. лв. В рамките на година милионерските депозити нарастват с 87 броя (11,2%), а общата сума в тях се увеличава 282 млн. (15,3%).
Най-голям ръст обаче има при влоговете със суми между 500 хил. лв. и 1 млн. лв. Те се увеличават със 17,5% за година до 1508 броя, а общата сума в тях нараства с 16,9% до 1 млрд. лв, пише “Труд”. На второ място по ръст са влоговете със суми между 200 хил. и 500 хил. лв., които като брой и като обща съхранявана в тях сума нарастват с около 16%.
Сериозен ръст от над 11% има и депозитите със суми между 100 хил. и 200 хил. лв. Оказва се, че най-много нарастват депозитите на хората с големи финансови възможности.
При по-малките влогове със суми от 20 хил. до 100 хил. лв. увеличението на спестяванията е по-бавно и е в рамките от 7% до 9% за година. При по-малките влогове ръстът на спестените суми е още по-малък. Броят на най-малките влогове до 1000 лв. и общата сума в тях дори намалява.

Оказва се, че депозитите на богатите нарастват най-бързо, а бедните теглят от спестяванията си, за да вържат семейния бюджет.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...