събота, май 4, 2024

Заплатите в “Захарни заводи” гонят 1200 лева

Date:

Сподели новината.

“Захарни заводи” Горна Оряховица изнася желирани бонбони и вафли за Китай, Виетнам, Ирак и други страни от Арабския свят.

Сред най-продаваните продукти на предприятието са и лимоновите резенки, които се реализират изключително успешно на пазара, дори без да се разработват специални рекламни кампании и маркетингови стратегии. Сред най-търсените продукти е и локумът, който е представен пред европейските делегати като традиционен български продукт във връзка с нашето председателство на Съвета на ЕС.

“Захарни заводи” продължава да подпомага обучението на 16 деца, които учат в Професионалната гимназия по хранителни технологии “Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица, осигурявайки стипендии в размер на 100 лева. По предложение на предприятието бе разкрита специалността “Производство на захар и захарни изделия”, а завършилите ученици могат да се реализират в завода. По този начин предприятието инвестира в бъдещите си кадри, тъй като не крият, че изпитват недостиг от работна ръка. В основното предприятие на “Захарни заводи” и дъщерните є фирми работят около 750 души. За миналата година средната работна заплата е била в размер на 1012 лв., а за първото тримесечие на годината е 1032 лв. Очаква се до половин година хората да получават заплати по 1200 лева с новата индексация от 2019 година.

Компанията реализира успешно проект “За по-добри и безопасни условия на труд в “Захарни заводи”. Средствата са в размер на 152 732 лв. и са осигурени по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 111 186 лв., а собственото участие е 41 546 лв.

Целта на проекта е подобряване на работната среда и осигуряване на безопасни условия на труд. Със средствата е разработена система за управление на човешките ресурси, осигурен е софтуер за тяхното управление, осигурен е транспорт от и до работното място за 67 служители, закупени са лични предпазни средства и облекло за част от работниците. Закупено е също оборудване и обзавеждане на местата за отдих, хранене и почивка.

 

“Захарни заводи” работи и по друг проект, който е свързан с разработването на антимикробни бонбони за лечение на гърлото, които предстои да излязат на българския пазар, споделиха от ръководството на компанията.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...