събота, май 4, 2024

Къде правят най-добрата шкембе-чорба в Горна Оряховица

Date:

Сподели новината.

Пред шкембето всички са равни! Ядат го с еднаква охота банкери и депутати, учители и писатели, шофьори и прости бачкатори. Както не може да има „малко бременна жена”, така и в мненията за шкембето липсва половинчатост – не познавам хора, които „горе-долу” да харесват шкембе чорба. Отношението към това традиционно национално ястие е по Ботйовски изчистено и крайно – хората или силно го любят, или люто го мразят – среден път при шкембето няма!

Чорбата се явява обединител на нацията – тя свързва леви и десни, сини и червени, бедни и богати. Затова изобщо не се изненадваме, че лидер на „Атака” в Шумен си хапва сутрин вкусната чорбица не къде да е, а в кръчмата на бай Хасан Турчина. А не е ли знаменателен фактът, че видната банкерка Петя Славова е започнала стремителния си възход в кариерата не къде да е, а като сервитьорка в култовата варненска шкембеджийница „Гюрлата”. Досега не е правено проучване за съотношението на българите, които обичат шкембе, и тези, които го мразят. За последните можем само да кажем, че душата на неядящия шкембе е изсушена и свита, непорочната му поза на трезвеник е прикритие за анонимни и отвратителни постъпки, да ме прощава Джон Стайнбек.Ние ви предлагаме най-добрите места за шкембе-чорба в региона на Велико Търново и Горна Оряховица.

 

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО
Със сигурност едно от най-добрите шкембета в страната и в града се правят в снек-бар „Света гора“ на бул. „Никола Габровски“ №78 (преди автогара „Запад“). Непременно пробвайте и скарата. За радост работи цяла седмица и в събота. Добра чорба и атмосфера предлага „Малкият Интер“ до Царевец. Друго място обаче със зализаща слава е „Мерцедес“ до гробищата по пътя за с. Беляковец.

ГОРНА ОРЯХОВИЦА
Почитателка на лютото ни съветва да отседнем в механа „Черуковец“, но не ни дава информация къде точно се намира. По миризмата на чесън пак става, но и пък ще стигнем и до закусвалнята на пазара, където казват, че не е претенциозно, но е много вкусно.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...