петък, май 10, 2024

Компании от Стара Загора са лидери в производството на месо и колбаси

Date:

Сподели новината.

Компании от Стара Загора са сред лидерите в производство и преработка на месо и колбаси. Това показват анализите на пазара за последната година.
Голямия производител на пилешко месо и колбаси – старозагорската група “Градус”, участва в класацията с две от фирмите си – “Градус – 1” (16), която отчита най-високата рентабилност в топ 30, и “Бисер олива”. Тази година компанията дебютира на Българската фондова борса. Плановете предвиждат набраните чрез първично публично предлагане средства да бъдат вложени в инвестиционна програма до 2020 г. за разширение на мощностите за пилешко месо, за развитие на бизнеса с разплодни яйца, на продуктовата линия от колбаси “Аз ям”, за маркетинг и нови продукти, за разширяване на хорека пазара. Вложения ще има в хладилна база, транспортни средства, логистика и придобивания на марки.

Приходите на производителя на малотрайни и трайни колбаси “Кен” (30) растат, на печалбата е по-малка. По данни на старозагорската компания тя отбелязва над 50% ръст в пазарния дял на категорията кренвирши през последните три години и сега държи 20% дял при малотрайните колбаси.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...