петък, май 3, 2024

Бургасбус с важно съобщение за транспорта в града

Date:

Сподели новината.

“Бургасбус” ЕООД напомня на своите клиенти, че във връзка с планирани ремонти, профилактика и контролни измервания на инфраструктурата, от 24.08.2018 г. /четвъртък/ тролейбусната линия Т1 няма да бъде обслужвана.

От 28.08.2018 г /вторник/ се възобновява изпълнението на курсовете по линия Т2. За какво иде реч в предишно прессъобщения, прочетете по- надолу:

Във връзка с изискванията на правилника за Техническа експлоатация на контактните мрежи на градския електротранспорт е наложително да бъдат извършени планирани ремонти, профилактика и контролни измервания на всички съоръжения, свързани с тролейбусните линии Т1 и Т2.

Тъй като дейностите по поддръжка на съоръженията не могат да се извършват под напрежение, трябва да бъде изключено електрозахранването в съответните сектори. За целта е необходимо временно да се преустанови обслужването на тролейбусните линии. Предвидено е това да стане по график, както следва:

         – от 04.08 до 27.08.2018 г. – линия Т2

         – от 24.08 до 10.09.2018 г. – линия Т1

Чрез тази превантивна дейност се цели постигане устойчивост на електросъоръжениятa и подобряване безопасността на тяхната работа.

При инциденти през последните месеци, вследствие на атмосферни явления (гръмотевични бури, силен вятър, проливни дъждове), както и нееднократно събаряне на контактната мрежа от извънгабаритни превозни средства, се налагаше възстановяване на съоръженията в спешен порядък, без възможност за цялостна проверка на експлоатационното състояние на тролейбусната инфраструктура.

Освен това подобни профилактични мероприятия целят да отстранят повреди, които биха създали неудобства на хората и материални щети на компанията за в бъдеще.

За посочения период от време линии Б12 и Б11, които в голяма степен дублират маршрутите на Т2 и Т1, ще се изпълняват с разписания, при които интервалите на движение са учестени.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...