петък, май 3, 2024

Нов завод ще се изгражда в Бургас. Откриват се стотици нови работни места

Date:

Сподели новината.

Завод в промишлена зона “Север”, която ще даде работа на стотици бургазлии, може да бъде построен в Бургас. В Общинска администрация е постъпило заявление за инвестиционно намерение от “2 МЕКС“ ЕАД за реализиране на Комплекс за производство на железопътни колела, оси, гуми и аксиално – симетрични елементи, установи справка на Burgas24.bg.

Размерът на цялата инвестиция е 124 000 000 евро в материали и активи и създаване на от 240 до 384 нови работни места за високо-квалифицирани експерти и работници. Планираният размер на първия етап от инвестицията е 167 444 473 лева, с очакван брой работни места 115.

Инвеститорът ще изгради производство, което е силно ограничено в световен мащаб. Предвижда се произведените продукти да бъдат разпространени на световния и европейския пазар.

За реализацията на инвестицията е необходимо изграждане на ЖП гара и железопътни линии, включително пътища за достъп, моторни пътища, автомобилни и железопътни везни, товаро-разтоварителна техника, складове. Изисква се и наличие в близост на търговско пристанище с контейнерен терминал. Изготвени са и прединвестиционни проучвания за изграждане на нова железопътна връзка към съществуваща железопътна инфраструктура.

За реализиране на инвестицията са необходими терени с обща площ около 62 дка, с възможност за осигуряване на ЖП връзка. Подходящи за това са имоти, разположени в ПЗ “Север“, собственост на Община Бургас, на “Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, както и имоти частна собственост, за които инвеститорът се намира в преговори с частния собственик, става ясно от докладна записка в Общинския съвет, входирана от кмета на Бургас Димитър Николов.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...